Symbolische zelfportretten, levensverhalen, herinneringskleden en uitleg Afrikaans Lapverven

 
 
 
                      
       Metaforisch zelfportret:                        Detail decoratieve                                      Detail wandkleed
       "Dirigent van mijn eigen menigte"      meelpap-batik wandkleed                       "Yesterday, today and tomorrow"
       140 x 160 cm (wandkleed)
 
 
 
                        
          Meelpap-batik             Gestempeld                 Gestempeld en           Meelpap-batik             Gestempeld en
                                                                                       geverfd                                                                geverfd

Bovenstaande afbeeldingen zijn details van doeken die ik speciaal voor een groepsexpositie in een kerk heb gemaakt met verschillende lapverf-technieken. Inspiratie was het thema van de expositie "vreemde vogels" en mijn fascinatie voor patronen en een Maribu (vogel) in het Krugerpark (Zuid-Afrika).

 
 
Lapverf
is Afrikaans voor verven en afdrukken op textiel. Ik maak gebruik van meelpap-batik, zelf gemaakte stempels en sjablonen.
 
Mijn producten
Mijn werk bestaat uit zelf geschilderde- en bedrukte wandkleden. Als toevoeging hierop ben ik begonnen met vrij machinaal quilten. Vanuit mijn gevoel, verwondering, verhaal of gebeurtenis ontstaan er beelden, patronen, metaforische zelfportretten, (levens)verhalen en herinneringskleden.
In betekenis en uit nostalgische behoefte, omdat ik in Zuid-Afrika geboren en getogen ben, maak ik graag gebruik van Afrikaanse symbolen en patronen.
 
In opdracht (op maat) maak ik metaforische zelfportretten, (levens)verhalen, herinneringskleden/doeken en decoratieve wand- en lichtobjecten.
Neem gerust contact met me op over de mogelijkheden.
 
 

Meelpapbatik
Op linnen, katoen of viscose wordt met een papje getekend. Daar waar het papje komt, kan geen verf komen; daarom wordt ook wel gesproken over de "afschermtechniek". Ik vind dit bijzonder leuk om te doen. Het is toch altijd weer verrassend hoe de werkstuk er uiteindelijk uit komt te zien.
                          
 
Stempelen
De lap (linnen, katoen of viscose) wordt bedrukt met zelfgemaakte stempels. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de "weghaaltechniek" (met de stempel wordt verf van de lap weggehaald).
                           
 
Sjabloneren
Met zelf gemaakte sjablonen wordt de lap (linnen, katoen of viscose) gesjabloneerd. In de zomermaanden maak ik ook gebruik van bladeren en takjes.
                           
 

 
>>Terug naar homepagina>>